Tervetuloa Helsingin Suomalais-Saksalaiseen Yhdistykseen (HSSY)

saksaksi Finnisch-Deutscher Verein Helsinki, wechsle Sprache
ruotsiksi Helsingfors Finsk-Tyska Förening

Helsingin Suomalais-Saksalainen Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu pääkaupunkiseutu, Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen sekä ympäristökunnat. Suomessa on useita Suomalais-Saksalaisia Yhdistyksiä eri paikkakunnilla. Näiden kaikkien yhdistysten kattojärjestö on Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto (SSYL).

Ajankohtaista!

Tapahtumakalenteri syksy 2018, download TÄÄLTÄ

Huom! Muutos paikka pienoisrautatiennäyttely:
nyt Sello, korkein kerros, Galeria Sello (ei Heikintori, Tapiola)
Aika: 29.11. klo 15:30. Kesto: 2-3 tuntia.
download tietoja + kuvat Pienoisrautatie

Yhdistys on saanut Lilla Teatern:ilta muutama vapaalippu esitykseen
Maria Brauns äktenskap (Rainer Werner Fassbinder).
Keskiviikko 7.11. tai torstai 8.11. klo 19, Lilla Teatern, Helsinki
Esityskieli on ruotsi, mutta tekstitetään suomeksi.
Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteys toimistoon.

Elokuva Milli’s Awakening Ma 12.11. klo 18
Goethe-Institut, Salomonkatu 5 B, Helsinki, Kesto: 45min + keskustelu, elokuva on saksankielinen, tekstitetty englanniksi.
Vapaa pääsy. Ilmoittautumiset 8.11. mennessä: petra.hannus@goethe.de

Tapahtumia

Ajankohtaisen puolivuosittain päivitettävän ohjelman löydät TÄÄLTÄ

Yhdistys järjestää mielenkiintoisia esitelmiä, keskusteluiltoja, vierailuja ja retkiä. Tarjoamme ohjelmaa myös lapsille esim. perheille tarkoitettuja retkiä. Monet tapahtumat järjestetään yhteistyössä muiden saksankielisten yhdistysten (Itävalta, Sveitsi) kanssa. Kaikkien saksankielisten yhdistysten jäsenet tapaavat joka kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18 kantapöydässä, jonka tapahtumapaikkana on ravintola Zinnkeller (Osoite: Meritullinkatu 25, Helsinki-Kruunuhaka). Karnevaaliaikaan kantapöytä muuttuu hauskaksi karnevaalijuhlaksi. Joka lokakuu järjestetään perinteinen ”Oktoberfest”-juhla.

Kaikista tapahtumista tiedotetaan puolivuosittain, keväällä ja syksyllä ilmestyvässä ohjelmatiedotteessa.

13. lokakuuta 2017 — perinteinen OKTOBERFEST-juhla

Yhdistyksemme osallistui suurella joukolla saksankielisten yhdistysten perinteiseen yhteiseen OKTOBERFEST-juhlaan. Juhlapaikkana toimi Svenska Handelsgilletin Donator-Sali . . .

29. syyskuuta 2017 – Saksalaisuus Namibiassa

Yhteistyössä Suomi-Namibia -Seuran kanssa pidettiin esitelmä- ja keskustelutilaisuus, jonka aiheena oli Saksa ja saksalaisuus Namibiassa ennen ja nyt.

Jäsenyys

 

Yhdistys elää jäsenistään ja toimii jäseniään varten. Yhdistys rikastuttaa jäseniensä elämää esim. tapahtumien kautta, joihin kaikki jäsenet ovat tervetulleita. Yhdistyksessämme saa/voi jakaa hyödyllistä tietoa erilaisista asioista, esim. ottamalla yhteyttä suoraan yhdistyksen muihin jäseniin tai laittamalla infoa nettisivuillemme .

Jäsenille lähetetään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, ajankohtainen puolivuotisohjelma sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Suomi-Saksa Yhdistysten Liiton julkaisema mielenkiintoinen Silta-Brücke lehti. Lisäksi jäsenet saavat tuotealennuksia ja erikoistarjouksia useilta yrityksiltä.

Liity jäseneksi. Tue yhdistyksen toimintaa ja osallistu antoisaan vapaa-ajan toimintaan!

Tämänhetkinen vuotuinen jäsenmaksu:

Yksityishenkilö:   35,00 EUR
Perhe:                50,00 EUR

Henkilöjäsenten lisäksi yhdistyksemme toivottaa tervetulleeksi myös yritysjäsenet sekä henkilöt, jotka haluavat sponsorina tukea yhdistyksen toimintaa. Tästä enemmän MEISTÄ.

Ilmoittautumisslomake

15 + 12 =

 

 

Tärkeä! Sähköposti säästää postituskuluja!

Sen jälkeen, kun lomake on lähetetty ja hallitus on hyväksynyt jäsenanomuksesi, saat tilisiirtolomakkeen Suomi-Saksa Yhdistysten Liitolta, joka kerää jäsenmaksut.